Senior training

Stabiliteit, coördinatie, flexibiliteit & bewegelijkheid zijn belangrijke onderdelen over de hele dag, je maakt jezelf op oudere leeftijd een veel stabieler persoon.

Ieder dag 30 minuten licht intensief bewegen is nodig om uw spieren en uithoudingsvermogen op peil te houden. Het gaat om activiteiten waarbij uw hartslag omhoog gaat tot een punt waarbij u nog wel gewoon een gesprek kunt aangaan zonder in ademnood te komen.

Door dagelijks te bewegen blijft u lichamelijk en mentaal langer fit en krijgt u een betere kwaliteit van het leven en kunt u langer genieten van de dingen die u bezighoudt.

Wat te doen als oudere?

Het advies voor ouderen luidt dan ook 5 keer per week een half uur matig intensief bewegen. U moet dan denken aan: wandelen, fietsen of zwemmen. Dit levert een betere conditie op en kan direct of indirect het risico op het ontstaan van ziektes verlagen.

Spiermassa bij ouderen neemt gestaag af, vooral na je 55e leeftijd. Spiermassa wordt overgenomen door vetcellen. Als je dit vergelijkt met iemand van 25 zie je dus wel dezelfde omvang in armen maar heeft de persoon van 65 jaar meer vetcellen in plaats van spiermassa. De verhouding tussen spier en vet verandert dus, met krachtafname als gevolg. Dit proces gebeurt ons allen maar het is mogelijk dit te stoppen!

Er zullen wel mensen beweren dat dit eenmaal hoort bij ouderdom, maar dat is pure onzin. U kunt hier zeker wat tegen doen en dit proces stoppen met als resultaat spiertoename! Zoals ik beschreef is de norm 30 minuten licht intensief bewegen, dit remt spiermassaverlies (sarcopenie) wel af maar stopt dit proces niet! Om dit proces te stoppen moet u denken aan krachttraining. Er zijn veel voorbeelden van mensen die op hogere leeftijd aan krachttraining doen, ze blijken veel actiever en vitaler dan leeftijdgenoten.

Hoe pak ik dit aan?

Mijn trainingen zijn zeer gevarieerd, gericht op echte verbetering van conditie en spiergroepen, en zeker ook grensverleggend als het gaat om uithoudingsvermogen. 

U wilt ook zo lang mogelijk zelfstandig uw dagelijkse taken kunnen uitvoeren? Ik zorg dat u meer kracht gaat ontwikkelen, dat uw spiermassa zal toenemen waardoor u naast dat u sterker wordt ook fitter en vitaler zult worden.

Door mijn aangepaste programma en persoonlijke begeleiding zult u geen spieren meer verliezen maar juist sterker en stabieler worden. Er is geen maximale leeftijd, u bent zo jong als u zich voelt!

Als Personal Trainer zorg ik voor een goede opbouw en het voorkomen van blessures. Voor senioren en ouderen kan sporten een grotere risico’s met zich meebrengen. Er is iets meer kans op blessures aan de botten, pezen en/of spieren en het herstel hiervan duurt langer. Juist met deskundig begeleiding wordt er goed gekeken naar uw huidige lichamelijke conditie en aan de hand van metingen kunnen we een persoonlijk plan maken waarbij altijd wordt gewerkt met een goede opbouw van training.

Personal training speciaal voor ouderen maakt de kans op blessures kleiner!

Voordelen van krachttraining voor ouderen op een rij:

  • De symptomen en klachten van artritis worden minder door krachttraining
  • Een verbetering van flexibiliteit zorgt voor minder kans op vallen
  • Botten worden sterker waardoor kansen op breuken verminderd wordt
  • Krachttraining kan het metabolisme met 10% versnellen
  • Positief effect op het bloedsuikergehalte
  • Betere mentale gesteldheid
  • Zelfvertrouwen groeit
  • Positief invloed op het verlagen van hart- en vaatziekten

Bent u klaar voor een intakegesprek?

Voordat u begint houden we eerst een intakegesprek van ongeveer 30 minuten. Hier kunt u uitleggen wat uw doelen zijn en wat u graag zou willen bereiken. Zijn er eventueel blessures, hoe lang heeft u wel of niet getraind en wat verder van belang is.

U maakt uiteraard ook kennis met de ruimte waar ik de training verzorg.

Veelgestelde vragen

We spreken een vast tijdstip af in de week bij het intakegesprek. Mocht je werken met wisseldiensten of roosters, dan kunnen we ook iedere week bekijken wat jouw
mogelijkheden zijn.

Bidon, handdoek, trainingsschoen voor in de zaal

Alle trainen kunnen 24 uur voor aanvang kosteloos geannuleerd worden. Trainingen die binnen 24 uur afgezegd worden, worden in rekening gebracht.

Klaar voor? Neem contact op!